Direktlänk till inlägg 25 juni 2009
Nu Jenny har jag kommit på vad jag skall utmana dig med!:-))
Det blir en efterrätt. Från bloggen Raringens vegetariska LCHF.
Ostkaka 4 stora/8 små portioner
500 g keso
100 g mascarpone
8 ägg
4 dl grädde
2-3 rivna bittermandlar
1-2 krm vaniljpulver
1 dl mandelflarn
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll keson i en sil och låt den rinna av eller skölj den under rinnande vatten. Blanda kesokornen med ägg, grädde, mascarpone, vaniljpulver och riven bittermandel. Mascarponen och grädden blandas med fördel först med varandra eftersom mascarpone är ganska tjockt.
Häll i en form och strö över mandelflarn.
Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter eller tills kakan fått lagom med färg.
Servera med vispad grädde och ex.vis hallon.
Not. Jag har läst mig till att den blir lite vattning även om man silar keson, så det bästa är att göra den på morgonen (yeah right och vem har tid/ork med det?? *s*) alt. att göra den kvällen dagen innan man skall äta den. Då skall vätskan ha "gått in".
PS Jag testar nog den själv också i helgen! Verkar SÅ god!